Sider

torsdag den 28. april 2011

citronmousse med nøddebund


Du skal bruge: 


4 blade husblas
3 æg
1 1/2 dl (45 g) Flormelis
2 dl piskefløde
saften af 2 små citroner
1 dl kvark 38% - anden tyk yoghurt




nøddebunden:


200g hasselnødder
125g æggehvider
200g rørsukker
1 spsk mel
Nøddebunden:
hasselnødderne ristes uden fedtstof i 10 minutter, herefter blendes / hakkes de fint.
Æggehvider piskes sammen med sukker til det bliver en fast masse.
vend de hakkede nødder sammen med melet
hæld det i en spring form og bag ved 200 g i 20 min
lad den køle helt af  før moussen fyldes i formen.









Moussen:
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.
  2. Del æggehvider og æggeblommer. Pisk blommerne med flormelis
  3. Pisk hviderne stive.
  4. Pisk fløden til skum.
  5. Skyl og riv skallen af citronerne. Pres saften ud.
  6. Kram vandet ud af husblassen og varm husblassen med citronsaften i en gryde. Lad blandingen køle lidt af.
  7. Hæld citronblandingen ned i æggemassen under omrøring.
  8. Bland citronskallen og kvarken i.
  9. Rør flødeskummet i og til sidst æggehviderne.
  10. Hæld det over kagebunden og lad den stå koldt i mindst 3 timer før servering.
  11. Pynt tærten/ kagen med skrællede og skivede kiwi. Du kan erstatte kiwifrugterne med andre af årstidens frugter.

 

 

 









 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar