Sider

tirsdag den 10. maj 2011

valnøddebrød MUMS

En fantastisk opskrift på valnøddebrød


Ingredienser:
6 dl vand
50 g gær
1 tsk. salt

½ dl olie
2 dl kærnemælk el. andet surmælksprodukt
100 g grofthakkede valnødder (kan erstattes med solsikke, hørfrø eller sesamfrø)
150 g rugmel eller fuldkornshvede
150 g grahamsmel
150 g sigtemel
500-600 gr. mel

Fremgangsmåde:
1. Gæren udrøres i lunkent vand.
2. Tilsæt salt, olie og surmælksprodukt samt fuldkornsmelet.
3. Ælt dejen grundigt med resten af melet, der tilsættes lidt efter lidt.
4. Dejen sættes til hævning tildækket og et lunt sted i ca. 1 time.
5. Æltes derefter igennem og form den til brød, flutes eller boller.
6. Lad det hæver til dobbelt størrelse.
7. Bages ved 200°
 30 - 40 min. for brød
 20-25 min. for boller og flutes.



Glæder mig til at sætte tænderne i en salat sandwich af dette ny bagte brød.
Hvis i undre jer over brødet ikke ser mørkt ud, så er det fordi at den mørke farve kun kommer hvis man bruger kernemælk - og jeg brugte græsk yoghurt :) damn it goooood

Ingen kommentarer:

Send en kommentar